Tarta cu mere si coca rasa

de Alinutza80 in Dulciuri, 9 Aug 2013 | 9739 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat fraged:
  • 400 g faina
  • 300 g margarina moale
  • 120 g zahar
  • 1 ou
  • Compozitia cu mere:
  • 6-7 mere (1-1,5kg)
  • 240 g zahar
  • 5 g de scortisoara
  • 100 g nuci pisate
  • Aluat pentru ras:
  • 160 g zahar
  • 125 g margarina
  • 1 pahar cu faina
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si coca rasa:

Margarina se mixeaza cu zaharul pana se obtine un amestec omogen, apoi se adauga oul si faina si se framanta bine, apoi se inveleste intr-o folie si se lasa in frigider pentru 30 de minute. Intre timp se curata merele si se taie in cubulete, apoi se adauga zaharul, scortisoara si nuca. Se acopera fundul tavii si peretii acesteia cu aluatul racit, care se inteapa din loc in loc cu furculita.

Peste aluat se toarna merele si se niveleaza. Aluatul pentru ras se pregateste din faina, zahar si margarina si apoi se lasa in congelator sa se intareasca. Se rade aluatul racit peste tarta cu mere.

Se pune tarta in cuptorul preincalzit la 180°C si se coace timp de aproximativ 40 de minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

se poate face si cu stafide, dar mie imi place mai mult cu nuca

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si coca rasa" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere si glazura de gem de gutui